סופגניות אפויות -יצאו נדירות !

מירב לוי

 

סופגניות אפויות
סופגניות אבל בלי טיפת טיגון אפויות לגמרי. הטעם שלהן נפלא והן מומלצות. אין צורך לטגן בשביל להנות ממתוק בחנוכה, סופגניות מושלמות!
16 סופגניות
המרכיבים-
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית שמרית)
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כף  אינסטנט וניל
ביצה
כפית גדושה מלח
100 מ”ל שמן (שליש + כף גדושה)
170 מ”ל מים פושרים (מעט פחות משלושת רבעי כוס)
ההכנה –
ללוש את כל החומרים ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש,
להתפיח כשעה,
לאחר ההתפחה הראשונה להוריד אויר וליצור עיגולים (לא גדולים)
להניח בתבנית התנור על נייר אפייה
ולהתפיח להתפחה כפולה של הסופגניות,
להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-20 דקות,
תלוי בתנור, באפיה רגילה לא בטורבו,
לקרר ולמלא מכל הבא ליד ומה שאוהבים
את השוקולד המסתי במיקרו עם מעט שמן וטבלתי את הסופגניות בו ואחר כך בסוכריות צבעוניים

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *