
ספינג מושלם לחנוכה
מתכון – מדוייק
משתפת – Eti Alush
המרכיבים-
חצי קילו קמח
8 גרם שמרים
40 גרם סוכר
400 מל מים
כף ערק/וודקה
מאחדת לבצק
מוסיפה 10 גרם מלח
קמח שמרים וסוכר לערבב הכל ביחד במיקסר עם וו לישה
להוסיף מים ערק,ובסוף מלח .
לשה במיקסר למשך כ10 דק
עד שהבצק מנותק לגמרי מדפנות הקערה של המיקסר.
משמנת את הידיים ואוספת את הבצק לכדור יפה.
מכניסה לקערה גדולה ומכסה בניילון נצמד ומעל מגבת – התפחה ראשונה – שעה!
אחרי שעה מורידה נפח ושוב מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה.
לוקחת מגש גדול, עליו שמה נייר אפייה, משמנת היטב את נייר האפייה וקורצת חתיכות מהבצק (כ25 יחידןת)
שמה את החתיכות על הנייר המשומן וממתינה 10 דק
בינתיים מחממים שמן שלא יהיה רותח מידי (אני שיחקתי קצת עם החום והעלתי והורדתי את הלהבה בהתאם לצורך בין 160-170 מעלות )
אחרי 10 דק מרימה חתיכה מהבצק עושה חור באמצע ומטגנת בשמן .
תוך כדי הטיגון אני מכניסה את הקצה ההפוך של המזלג לחור של הספינג ומסובבת כדי שיתפוס צורה יפה.
מהשמן אני מעבירה לתבנית מרדת בנייר סופג / רשת צינון
אחרי 2-3 דק טובלת בסוכר
לא לחכות יותר מ2-3 דק כי אז הסוכר לא ידבק לספינג
בתאבון 