סלט אבוקדו טעים ובריא

ננה אלקריף

סלט אבוקדו בשילוב ביצה קשה טעים ומאוד בריא

 

המרכיבים-

2 אבוקדו בשלים

2 ביצים קשות

בצל ירוק

מלח

פלפל שחור

מיץ מלימון שלם

ההכנה –

מרסקים את האבוקדו ואת הביצים מגרדים על פומפייה.

שומרים חלק לקישוט .

מערבבים יחד הכל כולל תיבול ובצל קצוץ.

אפשר להוסיף כפית מיונז או חרדל וגם מלפפון חמוץ לעוד טעם.

מקשטים בביצה הקשה ומגישים.

 

אבוקדו "חמאת הטבע"

האבוקדו הוא פרי טרופי שמקורו במרכז אמריקה ומקסיקו. בניגוד לרוב הפירות המורכבים בעיקר מפחמימות,

האבוקדו עשיר בשומנים בריאים ומהווה מרכיב מרכזי בתזונה הים-תיכונית והמודרנית.

1. ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

האבוקדו נחשב ל"סופר-פוד" (מזון-על) בזכות תכולה מרשימה של רכיבים:

  • שומנים בריאים: עשיר בחומצת שומן אולאית (שומן חד-בלתי רווי), המסייעת בהפחתת דלקות ושמירה על בריאות הלב.
  • סיבים תזונתיים: אבוקדו אחד מכיל כמות גדולה של סיבים המסייעים לעיכול ולתחושת שובע.
  • ויטמינים ומינרלים: מקור מצוין לוויטמין K, ויטמין C, ויטמין E, ויטמינים מקבוצת B (חומצה פולית) ואשלגן (מכיל יותר אשלגן מבננה!).
  • ספיגת חומרים מזינים: השומן שבאבוקדו עוזר לגוף לספוג ויטמינים מסיסי שומן (כמו A, D, E, K) ממאכלים אחרים שנאכלים יחד איתו (כמו בסלט).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *