
עוגת נס קפה שכבות
מאת – אסתי זוהר
המרכיבים-
לבצק :
400 גרם נטורינה/חמאה
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית א.אפיה
4 כפות סוכר
5 חלמונים(צהוב)
1 כף שטוחה שמרים
1/2 חצי כוס מי ברז(כוס חפ' קר)
קמח לפי הצורך
בערך 4 ו- 3/4 כוסות מדידה של קמח
ההכנה-
ללוש את כל מרכיבי הבצק להוסיף קמח בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד רך וגמיש.
לתת לבצק מנוחה קצרה.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים
שווים .
לרדד כל חלק על נייר אפיה למלבן דק בגודל תבנית גדולה ח'פ
ולהניח בצד את שלושת הבצקים המרודדים
ורק אחרי שמסיימים לרדד
את שלושת החלקים .
מתחילים להקציף את המרנג.
למרנג:
5 חלבונים
כוס ושלושת רבעי סוכר
להקציף ולהוסיף בהדרגה סוכר
כשמסיימים עם הסוכר
מוסיפים
3 כפות שטוחות נס קפה
כף גדושה קקאו
מרכיבים את העוגה –
מניחים על תבנית גדולה של תנור (או פד פעמית בינונית)בצק מרודד אחד
ומורחים מחצית מהמרנג
מניחים על המרנג שכבת בצק מרודדת נוספת
מעליו מורחים את החצי הנותר של המרנג
ומעל מניחים שכבת בצק שלישית ואחרונה
בעזרת קיסם מחוררים קצת את הבצק למעלה .
מכניסים לתנור בחום 160 170 מעלות עד להשחמה קלה
בערך 20-30 דקות או לפי צורך כל אחת והתנור שלה .
בהצלחה 
