עילפון חושים – תבשיל כרוב ברוטב עגבניות פיקנטי

Ariella Goldman

 

עילפון חושים
תבשיל כרוב ברוטב עגבניות פיקנטי
אריאלה גולדמן
המרכיבים-
בצל
כורכום
פלפל צ'ילי
3 עגבניות
3 שיני שום כתוש
קוספה רסק קטנה
מיץ לימון
חצי כרוב פרוס
כפית סוכר
פפריקה
אבקת מרק
מלח
ההכנה –
בסיר רחב ושטוח עם רבע כוס שמן + חצי כפית כורכום מטגנת עד הזהבה 1 בצל גדול פרוס לטבעות דקיקות.
מוסיפה 1 פלפל צ'ילי אדום טרי חריף פרוס גס / או פלפל ירוק טרי חריף ומזהיבה גם אותו
( כמובן שניתן לוותר עליו או להוסיף לפי הטעם )
מוסיפה אל הסיר 3 עגבניות גדולות ,עסיסיות חתוכות לקוביות קטנות ו 3 שיני שום כתושות .
ממשיכה לטגן על להבה בינונית עד שהעגבניות רכות
מוסיפה 1 קופסה קטנה רסק עגבניות וחצי כרוב פרוס לרצועות דקות
מוזגת מעל מיץ טרי מ 1 וחצי לימונים טריים
מתבלת ב 1 כפית גדושה סוכר
מערבבת ומטגנת עד שרצועות הכרוב מתרככות
בקערית קטנה מערבבת 2 כפות שמן עם כף גדושה פפריקה
מוזגת אל הסיר ומערבבת
מתבלת בכף אבקת מרק עוף או מלח לפי הטעם
מוזגת 1 כוס מים
מביאה לרתיחה
מנמיכה ללהבה הכי קטנה ומבשלת כשעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *