קציצות דגים סיר לארוחת השישי שלכם
המתכון כמו של סבתא
מאת רחל ברנס
המרכיבים–
קילו טחון – דג מושט,סלמון אפשר לערבב
בצל
3 שיני שום
צרור כוסברה
ביצה
כורכום
כמון
פלפל שחור
מלח
פפריקה חריפה ,מתוקה
פירורי לחם
רוטב –
שום גמבה
פלפלים חריפים
קופסה קטנה רסק
כחצי כפית מכל תבלין
פפריקה מתוקה וחריפה
כמון
כורכום
כוסברה קצוצה
ההכנה –
טוחנים בצל ,שום, פטרוזיליה כוסברה,קוצצים הכל במטחנה,
מוסיפים לדגים הטחונים ,מוסיפים גם ביצה תבלינים ,כורכום,פלפל שחור ,מלח ומעט פפריקה מתוקה,אפשר מעט חריפה.
מערבבים הכל יחד מוספים 3 כפות של פירורי לחם בהירים ושמים במקרר לשעה .
בינתיים מכנים רוטב
מחממים שמן בנדיבות עם שיני שום פרוס 10 לפחות ,עם גמבה אדומה פרוסה
פלפל חריף וקופסה של רסק קטנה
כ1/2 כוס מים חמים מבשלים בערך 20 דקות ואז מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב החם מבשלים כחצי שעה על חום בינוני. להגיש עם כוסברה קצוצה ,מיץ לימון
וחלה של שבת
בהצלחה.