טעם גן עדן – קציצות דגים מהמטבח המרוקאי

Rahchel baranes

קציצות דגים סיר לארוחת השישי שלכם

המתכון כמו של סבתא

מאת רחל ברנס

המרכיבים

קילו טחון – דג מושט,סלמון אפשר לערבב

בצל

3 שיני שום

צרור כוסברה

ביצה

כורכום

כמון

פלפל שחור

מלח

פפריקה חריפה ,מתוקה

פירורי לחם

רוטב –

שום גמבה

פלפלים חריפים

קופסה קטנה רסק

כחצי כפית מכל תבלין

פפריקה מתוקה וחריפה

כמון

כורכום

כוסברה קצוצה

ההכנה

טוחנים  בצל ,שום, פטרוזיליה כוסברה,קוצצים הכל במטחנה,

מוסיפים לדגים הטחונים ,מוסיפים גם  ביצה תבלינים ,כורכום,פלפל שחור ,מלח ומעט פפריקה מתוקה,אפשר מעט חריפה.
מערבבים הכל יחד מוספים 3 כפות של פירורי לחם בהירים ושמים במקרר לשעה .
בינתיים מכנים רוטב

מחממים שמן בנדיבות עם שיני שום פרוס 10 לפחות ,עם גמבה אדומה פרוסה
פלפל חריף וקופסה של רסק קטנה
כ1/2 כוס מים חמים מבשלים בערך 20 דקות ואז מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב החם מבשלים כחצי שעה על חום בינוני. להגיש עם כוסברה קצוצה ,מיץ לימון

וחלה של שבת
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *