קציצות בקר במעטפת סולת – הטעם של הבית

תמי ביטון

 

קציצות בקר במעטפת סולת – טעם של בית

קציצות בקר במעטפת סולת כמו של הסבתות

סיר של בית

מאת תמי ביטון

המרכיבים-

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל גדול קצוץ

תפוח אדמה מגורד

פטרוזיליה וכוסברה קצוץ

כרפס קצוץ

מלח

פלפל

ראס אל חנות

כמון

לרוטב –

2 בצל קצוץ

כרפס עלים קצוץ

תחתיות ארטישוק פרוסות

אפשר חומוס ,אפונה

מלח

פלפל

כמון

כורכום

קערה עם סולת

קערה עם ביצה

ההכנה

לטגן את הבצל להוסיף לבשר,

לערבב עם שאר המרכיבים לעיסה חלקה .

לטבול בביצה ובסולת ולטגן משני צדדים.

הרוטב לטגן ולקרמל את הבצלים,

להוסיף ענפים של כרפס פרוס כחצי צרור,ואת הארטישוק.

להוסיף תבלינים ,כמון,כורכום מלח פלפל שחור

להוסיף מים

ולסדר קציצות לבשל מכוסה על אש נמוכה כ40 דקות.

בתאבון

קציצות ובריאות - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול

 

הבריאות של קציצות תלויה במידה רבה במרכיבים ובשיטת ההכנה:

מרכיבים:

  • בשר: עדיף לבחור בשר רזה, כמו הודו, עוף או בקר רזה. ניתן גם לשלב קטניות או דגים טחונים.
  • ירקות: מומלץ להוסיף ירקות מגוררים או קצוצים לתערובת הקציצות, כמו גזר, קישוא, בצל, פטריות ועוד. הירקות מוסיפים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומפחיתים את כמות הבשר בתערובת.
  • דגנים: ניתן להוסיף דגנים מלאים כמו קינואה, שיבולת שועל או פתיתי לחם מלאים. הדגנים מוסיפים סיבים תזונתיים ותחושת שובע.
  • חומרי קשירה: ניתן להשתמש בביצה, פירורי לחם או קמח קשור (כמו קמח שקדים או קמח קוקוס) כדי לאחד את תערובת הקציצות. עדיף לבחור חומרי קשירה דלי פחמימות.
  • תבלינים: תבלינים ועשבי תיבול מוסיפים טעם וערכים תזונתיים לקציצות. ניתן להשתמש בכורכום, פפריקה, פלפל שחור, כמון, כוסברה, פטרוזיליה ועוד.

שיטת ההכנה:

  • אפייה: אפייה בתנור היא שיטת ההכנה הבריאה ביותר, שכן היא איננה דורשת שימוש בשמן.
  • טיגון: טיגון בשמן עמוק פחות בריא, אך ניתן להפחית את כמות השמן על ידי טיגון רדוד או שימוש בנינג'ה גריל או מכשיר טיגון אוויר ייעודי (air fryer).
  • בישול: ניתן גם לבשל קציצות ברוטב עגבניות או ירקות.

לסיכום:

קציצות אכן יכולות להיות חלק מתזונה בריאה, כל עוד הן מכילות חומרי גלם איכותיים ובשיטת הכנה בריאה.

טיפים:

  • ניתן להכין קציצות מראש ולהקפיא אותן.
  • ניתן להגיש קציצות עם מגוון תוספות בריאות, כמו ירקות קלויים, אורז מלא או קינואה.
  • קציצות יכולות להיות הבסיס לבצק ממולא ( בורקס / כריך / כיסונים וכ'ו )

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *