המתכון למופלטות של חגית אלקבץ
הכי טעימות שיש
המרכיבים-
1 ק"ג קמח,
2 כפות סוכר,
חצי כפית מלח,
1 כפית שמרים יבשים,
וכ- 2 ורבע כוסות מים חמימים.
ההכנה –
ללוש במיקסר הכל יחד לבצק חלק .
לכסות לחצי שעה .
לאחר מכן וחלק ל- 20-25 כדורים.
את הכדורים מניחים בתבנית עם שמן למנוחה .
אחר כך פותחים כל כדור לעלה הכי דק שאפשר.
מחממים מחבת טפלון או מולטישף .
שמים עלה ראשון על מחבת וכבר פותחים את העלה השני,
מניחים מעל וככה בהמשך אחד מעל השני, וכשיש בערך 7-8 עלים להוציא על צלחת
ממשיכים עם שאר הכדורים .וככה עד שמסיימים..
לכסות בניילון את כל העלים המוכנים שישארו רכים וטעימים.