ספינג׳ אוורירי בטעם אלוהי
ספינג׳ / אסנת
המרכיבים-
קילו קמח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
800 מיל מים פושרים
כפית מלח
ההכנה-
מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים.
תוך כדי שהמיקסר פועל… מוסיפים בהדרגה את המים.
ולשים כמה דקות עד איחוד.
לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ- 15 דקות!
להעביר לקערה גדולה את הבצק ולשמן מכל הצדדים … לכסות ולהתפיח עד להכפלה.
לאחר מכן … מוציאים אויר מהבצק ולשים מעט ונותנים לו שוב התפחה.
ושוב…. מוציאים אויר ועוד התפחה.
לאחר מכן… מחממים שמן עמוק בסיר רחב ונמוך מעט ל- 170-175 מעלות!
ומתחילים לטגן.
טיפ!
חשוב להתפיח 3 פעמים… לא להתעצל!
חשוב לדייק במעלות של השמן.
הספינג בטיגון אמור להיות סביב בועות של שמן.
והשמן אמור להיות עמוק.
אם תיישמו את כל השלבים האלו… הספינג יהיה כמעט בלי שמן.
הסיר והשמן שטיגנתם ישאר נקי וחלק ללא ליכלוכים ושמן שרוף!
