בצק פריך עם ריבה… טעם ילדות- עמליה מילי
המרכיבים-
11/2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
3 כפות שקדים טחונים דק
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 צנצנת ריבת תות או מעורבת
הכנה-
תבנית מלבנית בינונית
לחמם תנור 180 מעלות
בקערה לערבב קמח ,שקדים טחונים וסוכר
להוסיף חמאה ולערבב עד לקבלת בצק פרורי
לרדד בתבנית מרופדת בנייר אפיה 3/4 מהבצק … לאפות כ- 20 דקות
להוציא מהתנור הבצק … למרוח את הריבה
לפזר את שאר הבצק מעל הריבה ולהחזיר לאפייר לעוד כ- 20 דקות
לצנן… להוציא מהתבנית ולחתוך לריבועים