שבקייה …מתוקה טעימה ומיוחדת – מתכון רותי פראג'
מרכיבים-
500 גרם קמח
100 גרם חמאה/מחמאה רכה
1 סוכר וניל
חצי שקית אבקת אפייה
חצי ביצה (לערבב ביצה בכוס ולשים חצי מהכמות)
קורט מלח
כוס וחצי מים לערך עם מעט מי זהר
ההכנה –
מערבבים את כל החומרים ללא המים עד להיווצרות פרורים
ואז מוסיפים מים לאט לאט עד שמקבלים בצק רך ונעים
משאירים למנוחה חצי שעה.
מרדדים במכונת פסטה עד למספר 4 -דק דק
יוצרים עיגולים עם חותכן
לוקחים 3 עיגולים ומדביקים באמצע אחד על השני עם מעט ביצה
מקפלים לשתיים ומטגנים.
טובלים בסירופ סוכר
2 כוסות מים כוס וחצי סוכר מיץ מלימון לבשל עד שמסמיך לסירופ
לוחצים כאן לסירטון הדרכה של סיוון