רול פילו תפוחים מאת –
לבשל ולאפות עם ליטל
חם עם התה שלאחר ארוחת ערב חג
רול פילו עם תפוחים מקורמלים אגוזים וצימוקים
שאוכלים חם חם ועם כדור גלידת וניל /פרווה בצד
אז זה פשוט בטירוף
המרכיבים-
5 תפוחים
50 גרם חמאה
מקל קינמון
3 כפות סוכר חום
צימוקים ואגוזים
עלי פילו
ספריי שמן או חמאה מומסת
ההכנה –
לתפוחים המקורמלים לשים בסיר:
5 תפוחים גרנד סמיט חתוכים לקוביות קטנות
50 גרם חמאה או מחמאה קוביות
מקל קינמון
3 כפות סוכר חום
צימוקים ואגוזים שאוהבים.
לתת להתבשל עד שהתפוחים נראים מבריקים ומקורמלים.
חבילת פילו.
לקחת כל פעם דף אחד כשהוא עם הצד הצר אלינו ולכסות את השאר שלא יתייבש.
להתיז ספריי שמן בטעם חמאה.
לשים במרכז הדף הקרוב אלינו מעט מתערובת התפוחים, לקפל משני הצדדים אל האמצע ולגלגל מאיתנו והלאה.
לסדר בתבנית להתיז ספריי שמן בטעם חמאה, לפזר אבקת סוכר עוד לפני האפייה מה שיתן צבע שחום יפה ועמוק.
לאפות ב180 מעלות כחצי שעה.
לפזר אבקת סוכר.
ממליצה לטרוף חם עם כדור גלידת וניל בצד