מתכון הכי פשוט של כדורי שוקולד
בשנייה הופך להיסטרי עם ציפוי מגנום קראנצ׳ שוקולד חלב ולבן
אין טעים כזה!
מתכון (25-30 יח׳) מתכון מאת – Gal Balter
המרכיבים-
לכדורי שוקולד:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
4 כפות סוכר
3/4 כוס חלב
שרוול פתיבר (250 גרם) שבור לפירורים גסים
ההכנה –
-ממיסים את 2 סוגי השוקולד עם החמאה עד לתערובת אחידה.
-בקערה נפרדת מניחים את הפתיבר הטחון ומוסיפים את תערובת השוקולד, סוכר וחלב ומערבבים עד לאיחוד.
-מניחים את התערובת מכוסה במקרר לחצי שעה להתייצבות.
-יוצרים כדורים ומעבירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
לציפוי:
400 גרם שוקולד (איזה שרוצים)
16 גרם חמאת קקאו/ 5 כפות שמן קנולה
ברס אגוזי לוז (לא חייב)
-ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
-מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את כדורי השוקולד הקפואים בשוקולד החם.
-מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
-זוללים
*אפשר לוותר על חמאת הקקאו או להחליף ב5 כפות שמן קנולה. זה מוסיף קראנצ׳יות לציפוי.
*אפשר לצפות באיזה שוקולד שרוצים- לבן, חלב, מריר.. ואפשר גם לשלב חלק ככה וחלק ככה (רק לשים לב לחלק את החמאת קקאו/ השמן בהתאם)