מתכון מאת אביבה גולדשטיין
המרכיבים-
בצק תחתון-
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה/מרגרינה
קורט מלח
חצי כוס סוכר
ביצה
חצי כפית אבקת אפיה
למלית תפוחים-
קילו תפוחים
מעט מיץ לימון
חצי כוס סוכר
חופן של צימוקים
כפית קינמון
שכבה עליונה-
3 ביצים
רבע כוס סוכר
כף שמן
כף מים
רום
חצי כוס קמח תופח
ההכנה –
משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או מלבנית 20/30
מחממים תנור ל 170 מעלות
מכינים בצק פריך:2 כוסות קמח רגיל +100 גרם מרגרינה או חמאה+קורט מלח+חצי כוס סוכר+ביצה
אחת . ללוש היטב ולסדר בתחתית התבנית עם טיפה שוליים.
לקלף את התפוחים ולחתוך פרוסות דקות. להניח בקערה לטפטף מיץ לימון.
להוסיף חצי כוס סוכר וחופן צימוקים וכפית קינמון.
לסדר את פרוסות התפוחים על הבצק בתבנית.
להפריד 3 ביצים. להקציף חלבונים עם רבע כוס סוכר
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם כף שמן כף מיץ לימון או מים וטיפה תמצית רום.
לקפל את החלמונים עם קצף החלבונים להוסיף חצי כוס קמח תופח. לקפל את הקמח לביצים.
לצקת את הבלילה בזהירות על פרוסות התפוחים.
להכניס למרכז התנור ולאפות כשעה.
בינתיים לטחון סוכר לאבקה ביחד עם טיפה קינמון
להוציא את העוגה לקרר מעט להעביר לצלחת הגשה ולפזר אבקת סוכר.
6 תגובות
הי אםשר בבצק שמן
לא
נפלא , נהדר והלוואי ויש באמתחתך מתכונים נפלאים .
אשמח מאוד
כנסי לעמוד הראשי
היי חבל ששכחת לציין איפה מוסיפים את העברת אפייה בתהליך ההכנה.
לבצק