פריקסה המתכון מאת – לבנה תומר
המרכיבים-
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
שליש כוס שמן
3 כוסות מים פושרים בערך הבצק צריך להיות טיפה דביק
ההכנה-
ללוש את הבצק בקערת המיקסר כל המרכיבים , לישה איטית 7 דקות
להגיע למרקם רך חלק ונעים וטיפה דביקלהשאיר להתפחה בערך שעה.
ליצור לחמניות בצורת אליפסה רחבה. להניח על רצועות נייר אפייה שחתוכים מראש בגודל לחמנייה.
להשאיר שוב להתפחה מכוסה עם מגבת.
בערך חצי שעה.
לחמם מחבת עמוקה עם שמן , להכניס את הלחמניות עם הנייר ואז אחרי דקה להוציא את הנייר.
לטגן עד להזהבה משני הצדדים..בהצלחה 
חשוב מאוד שהלחמניה תתפח כמו שצריך אחרת יהיה בצק בפנים.
מילוי-
טונה
סלט ירקות
אריסה חריף
לימון כבוש
זיתים וחמוצים
ביצה
תפוחי אדמה
תגובה אחת
שלום שאלה
נכתב במתכון ללוש את הבצק בקערת המיקסר כל המרכיבים , לישה איטית 80 דקות.
להגיע למרקם רך חלק
אם אין לי מיקסר ואני רוצה להכין את הבצק בקערה, כמה זמן אני צרכה ללוש את הבצק