עוגיות מרוקאיות ללא מכונה
מתכון מאת – אילנה בוכריס
המרכיבים –
כוס סוכר
200 גרם מחמאה רכה/ חמאה
2 ביצים
כוס שמן
2 א. אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
חצי כוס שומשום
כוס מים פושרים
קילו קמח ( אפשר כוסמין).
ההכנה –
בקערה גדולה נערבב את כל החומרים
ביחד.
את הקמח נוסיף בהדרגה
ונלוש את הבצק.
לבצק אחיד. נעים. ורך.
( אם קצת דביק מוסיפים קמח)
מנוחה 15 דקות.
לחלק את הבצק ל- 3.
לרדד עם נייר אפיה( אפשר לקמח מעט).
לקחת גלגלת ולחתוך. ( אפשר עם סכין)
לההניח את הנייר האפיה בתבנית
ולאפות, להפריד בין העגיות מעט.
אפיה בתנור שחומם מראש 180 מעלות
כ-20 דקות או עד הזהבה.
לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום.