עוגיות מגולגלות מבצק חש"ק
מאת ריקי כהן
*בצק עם מלא אפשרויות חלבי או פרווה
אפשר להכין עוגיות מגולגלות בכל מילוי שאוהבים למשל תמרים ואגוזים קצוצים, שוקולד, נוטלה, פרג, ריבה וקוקוס…
המרכיבים –
350 גרם קמח תופח (שתיים וחצי כוסות)
200 גרם חמאה *מחמאה/ או נטורינה לפרווה
גביע שמנת חמוצה /או יוגורט *לפרווה מיץ תפוזים.
ההכנה–
מעבדים במעבד מזון (עם הלהב) קמח וחמאה קרה (או תחליף פרווה) שחתוכה לקוביות קטנות לתערובת פירורית לחה. מוסיפים שמנת חמוצה (או תחליף פרווה) ומעבדים לבצק אחיד עד שנוצר כדור בצק. אם יבש מדי להוסיף כף שתיים חלב או מיץ תפוזים אם דביק מדי אז קצת קמח. לקרר במקרר לשעה.
לחלק את הבצק לשלושה חלקים. כל חלק לרדד לעלה דק למרוח במילוי שאוהבים לגלגל לרולדה.
לסמן עם סכין כל שני סנט' חתך בסכין לא עד הסוף. לאפות ב חום בינוני גבוה כ 20 דק'
אחרי שמתקרר פורסים לפי הסימונים לעוגיות ומפזרים אבקת סוכר.