שתכינו את הפיצה הזאת בבית אין מצב ששוב תזמינו פיצה!
בצק חלב ורוטב איטלקי
מאת – Chen Bouskila
המרכיבים-
לבצק
חצי קילו קמח
2 כפיות שמרים
כף וחצי סוכר
חצי כפית מלח
7 כפות שמן זית
כוס מים
חצי כוס חלב
ההכנה –
הכנת בצק –
לערבב הכל מלבד המלח את המלח .
ללוש היטב להוסיף מלח בסוף .
ללוש 8 דקות לבצק חלק.
לתת הפתחה של חצי שעה .
לחלק ל- 3
לרדד לגודל של פיצה .
לסדר את הפיצות על תבנית. ואז שוב להתפיח ל 15 דקות .
למרוח רוטב עגבניות תוספות ולתנור טיפ שלי להוסיף את הגבינה לקראת הסוף 10 דקות לפני שהפיצה מוכנה
מתכון לרוטב עגבניות איטלקי –
לגרד 4 עגבניות טריות רבע כוס שמן זית 3 כפות רסק מעט פפריקה פלפל לבן ומלח .
רבע כפית סוכר ובזיליקוום לבשל טוב כמה דקות.
להוסיף בצל מטוגן לבשל 10 דקות על אש נמוכה.
לפני שמורחים על הפיצה לקרר טוב את הרוטב.גבינת מוצרלה או צהובה פטריות,זיתים ומה שבא לכם.
אפייה על 180 מעלות 12 דקות עם הרוטב והתוספות,
מוסיפים גבינה ועוד אפייה של 10 דקות
בהצלחה