עוגיות שיבולת שועל קריספיות בטירוף טעימות להפליא
מאת – איריס ישראלוב
המרכיבים-
3 כוסות שיבולת שועל
3/4 כוס שמן
3 כפות קוקוס
3 כפות שומשום
שקית אבקת אפייה
כוס אבקת שקדים(אפשר לשים קמח רגיל)
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חובה)
שוקולד אחד מריר שקצצתי עם סכין
4 ביצים.
כף קינמון.
כוס סוכר(אפשר פחות)
3 כפות סוכר חום(לא חובה).
ההכנה –
לערבב הכל בקערה עד שמתקבל בצק אחד ואחיד.
להרטיב ידיים לכדרר כדורים ולהניח על נייר אפייה בתבנית לשטח מעט ,
להשאיר מרווח בין העוגיות כי הן משתטחות בתנור.
אפייה על 150 מעלות עד שהזהיבו כחצי שעה. ועוד 10 דקות על טמפרטורה 50 מעלות.
7 תגובות
האם אפשר להחליף את הסוכר בתחליף סוכר כמו סויטנגו למשל?
כן
אז הכנתי. עדיין לא אפיתי, אבל מציינת שהבצק ממש מיימי והוספתי עוד הרבה קמח. מאחר ולא מצוין איזו שיבולת שועל צריך. השתמשתי בעבה, לא אינסטנט. בקיצור, תיכף נכנס לתנור, מקווה שלא בזבתי סתם שעה )-:
אפיתי. אחרי שיצא מהתנור בהתאם להוראות האפיה – החזרתי לעוד כ 10 דק בחום 120 מעלות. אחרי שהתקרר התוצאה מעולה! טעים ממש, ולמרות שעשיתי רק חצי כמות – יצאו המון עוגיות. 😍
אינסנט סופח יותר נוזלים
אפשר לוותר על השוקולד?
כן