עוגת שכבות שמרים נס קפה וקקאו

עוגת שמרים שכבות ללא התפחה

המתכון של תהילה גיל המוכשרת

שילבתי מס' מתכונים ביחד ויצא לי מושלם!!!

מתכון:
5.1/2 כוסות קמח רגיל. (כוסות מדידה)
1/2 כפית א. אפיה
1 כף שמרים
2 וניל
1 כוס מים פושרים
4 חלמונים xl (או 5 קטנים יותר)
350 גר מרגרינה מומסת או חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כפית רום

שלב א':
לתוך קערה להכניס את כל המרכיבים הנ"ל ללוש עד לאיחוד הבצק. (ממליצה לא ללוש יותר מידי , עדיף ידני) .
לחלק את הבצק ל _- 4 כדורים (שכדור אחד יהיה טיפה גדול יותר הוא יהיה האחרון)

שלב ב': הכנת המילוי:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות גדודות קפה נמס
3 כפות גדושות קקאו

1 כוס ריבה פשוטה שאוהבים (אפשר יותר לפי הצורך)

הכנת המילוי:
לתוך קערת המיקסר לשים את החלבונים …להוסיף את הסוכר בהדרגה ולקבל קצף יציב וגבוהה, בשלב הזה להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את הקפה והקקאו תוך כדי עירבול עד הבלעת החומרים.

שלב ג':
הרכבת העוגה: לרדד לעלה כדור אחד לפי גודל התבנית שבחרתם , לשמן את התבנית מעט ולהניח בה את העלה…
למרוח את כל הריבה שבחרתם בצורה אחידה על אחידה….
לקחת חלק המילוי (לחלק ל-3 לפי העין) למרוח על הריבה…
לרדד גם את העלה השני והשלישי לחזור על הפעולה ( ללא ריבה, רק בראשון מורחים ריבה)

…..בסיום לרדד את הכדור הגדול יותר לעלה שיספיק לכסות את כל התבנית.

לאפות בחום 160 כ- 40 דקות או עד להזהבה. בהצלחה!!
???
****הכל נמדד בכוסות מדידה
**** התבנית 28 עגולה או מרובעת חד פעמית גודל רגיל (אני אפיתי בפיירקס מעויינת שווה ל- תבנית 28)
***** אין צורך בהתפחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *