עוגת שוקולד אוסטרית זאכר טורט – מתכון של סבתא שרה
מתכון מקורי
מצרכים –
150 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר
כף ברנדי/ליקר
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
170 גר' קמח תופח (כוס + 2 כפות גדושות)
קורט מלח
חצי כוס ריבת משמש איכותית
לקרם –
150 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
אופן ההכנה –
ממיסים שוקולד על בן מארי
משלבים את החמאה לתוכו.
מקציפים חלבונים עם סוכר לתערובת תפוחה
משלבים את החלמונים לתערובת הושוקולד.
מוסיפים כף ברנדי /ליקר שוקולד.
מוסיפים את הקמח לתערובת.
מקפלים את החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
מעבירים לתבנית 24 משומנת
לאפות 40-50 דקות
הציפוי
לאחר שהעוגה מתקררת היטב.
לחתוך באמצע
למרוח ריבה
לצפות בקרם שוקולד ולקרר את העודה שהקרם יתייצב.