ארטישוק ממולא בשר

ארטישוק ממולא – חן ישר ריגיניאנו

תמונה – אלה ישר

 

לקציצות:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע כוס פירורי לחם
רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות
כפית בהרט
מלח
פלפל
כף שמן זית

לבסיס:
חבילת תחתיות ארטישוק (מופשרות)

לרוטב:
שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
מלח
פלפל
כורכום
1 לימון בינוני
צרור כוסברה, קצוצה גס
2 כוסות מים
אפונה קפואה

אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר עם התבלינים.

מכינים קציצות מהתערובתהבשר ושמים אותן לתחתיות הארטישוק.

מחממים במחבת רחבה ועמוקה את שמן הזית. מזהיבים את השום, ומתבלים במלח, פלפל וכורכום מוסיפים מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות.
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים , מכניסים את האפונה ומבשלים עד לקבלת רוטב.

מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו. מוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות). מגישים לצד אורז לבן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *