קיש בטטה במיוחד לשבועות – ישראלה אזולאי
פשטידת בטטה
המצרכים –
השתמשתי פריך מלוח מוכן -יש בכל סופר
בטטה גדולה מבושלת וחתוכה לקוביות
בצל קצוץ מטוגן
3 ביצים
אריזה שמנת מתוקה
מלח,פלפל שחור
כחצי כוס גבינהצהובה
אופן ההכנה –
.
בתבנית קיש מרפדים את הבצק, כולל דפנות,מחוררים במזלג,אופים 8 דקות בחום 180 מעלות(תנור שחומם)
הכנת המלית –
מוסיפים לבטטה,בצל קצוץ מטוגן.
מכינים רויאל –
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
מערבבים הכל.
על הבצק החצי אפוי,מפזרים את הבטטה והבצל ,מעל שמים את הרויאל,ואופים עד הזהבה,בערך חצי שעה עד 40 דקות