בואיקוס לחמניות גבינה קטנות וממכרות –
ניחוחות מהמטבח של קתי
מתכונים ל- שבועות
כל הכיף בלחמניות הנהדרות הללו הוא שאפשר להכין אותן גם משאריות הגבינות שיש לכם במקרר.
אין לכם יוגורט ושמנת חמוצה? תחליפו בקופסא של גבינה לבנה /קוטג'.
אין לכם קשקבל? שימו גבינה צהובה במקום.
אין חמאה? גם שמן הולך מצוין עם הלחמניות.
בא לכם לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת גבינה בולגרית/ פטה מגורדת.
בקיצור, תתפרעו .
מבטיחה שיצא טעים בכל מצב.
תהנו.
מצרכים למתכון-
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ביצה גודל L
100 גרם חמאה מומסת/או 1/2 כוס שמן
200 מ"ל שמנת חמוצה
1 כפית שטוחה מלח
200 מ"ל יוגורט בטעם טבעי
200 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/קשקבל/ אמנטל וכו' )
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום/ קצח
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה והמלח.
מוסיפים פנימה את הגבינות והביצה.
מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
מניחים את בתבנית שקעים או סיליקון משומנת .
מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום קצח.
אופים בחום של 180 מעלות, עד להזהבה יפה. בערך 20 דקות. טעים גם חם וגם בטמפרטורת החדר. בתיאבון