דגים לשבת – מתכון לחריימה אסלי

מתכון לחריימי /טלייה כהן

 

המצרכים
דג טרי פרוס לפרוסות או פילטים (דגים מומלצים,בורי,מושט,לוקוס,נסיכת הנילוס,
רוטב:
1בצל גדול טחון במעבד מזון (כדי לתת לרוטב סמיכות)
5 שיניי שום גדולות כתושות
4 כפות רסק עגבניות
1כף פפריקה מתוקה.
1/2 כף פפריקה חריפה או פלפל ציל'י גרוס
1כוס שמן קנולה.
1כפית כמון
1כף קימל טחון (כרוויה)
קורט סוכר
מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
סיר סוטא'ז רחב לחמם 1/2 כוס שמן
ולטגן לשקיפות את הבצל הטחון והשום הכתוש,
לשים בקערית את רסק העגבניות,הפפריקה המתוקה,והחריפה ,מלח ,כמון,קימל לערבב עם 1כוס מים

ולהוסיף לבצל והשום בסיר לערבב ולהוסיף קורט סוכר .

לטגן קלות את הרוטב תוך כדי ערבוב תמידי שלא ידבק לתחתית.

להוסיף עוד 1כוס מים ולהביא לרתיחה לפחות  10 דק'.
להוסיף את הדגים.

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

אם צריך עוד מים להוסיף עוד חצי כוס .

לנער את הסיר מצד לצד ולכסות את כל הדגים ברוטב.

לבשל חצי שעה על אש קטנה .

לטעום לבדוק שלא חסר טעם לקראת סוף הבישול

אני אוהבת להוסיף סחיטת לימון טרי מעל

מומלץ להגיש עם לחם בית חם ופרוסת לימון בתאבון תהנו באהבה ❤ טלייה

שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *