מתכון לטריקולד

מתכון לטריקולד מעלף – של הקונדיטורית המוכשרת לירון מלכה – באינסטגרם –

קוטר 24

בסיס: 200 גרם ביסקוויטים שוקולד מרוסק

לערבב עם 100 גרם חמאה מומסת ולשטח ברינג –

ניתן להכין גם תחתית של אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי, או כל מה שאוהבים

מצרכים:

למוס שוקולד מריר:

400 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

3 גרם ג'לטין מומסים ב 15 גרם מים קרים מאוד

למוס שוקולד חלב:

400 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב

4 גרם ג'לטין מומסים ב20 גרם מים קרים מאוד

למוס שוקולד לבן:

400 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

5 גרם ג'לטין מומסים ב25 גרם מים קרים מאוד

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה ממיסים ג'לטין עם מים ומניחים בצד לחצי שעה

2. בקערה נוספת שמים 200 גרם שוקולד עם 200 מ"ל שמנת

וממיסים במיקרו בפולסים של חצי דקה ומערבבים.

3. כשהג'לטין מתקשה מכניסים למיקרו ל10 שניות.

ומעבירים לתערובת השוקולד החמה

4. במיקסר מקציפים את יתרת השמנת (200 מ"ל) למרקם נפוח ואוורירי (כמו יוגורט קצת יציב)

5. מקפלים את תערובת השוקולד אל הקצפת עד לאיחוד מלא ושופכים לרינג ***חוזרים על הפעולה עם כל שכבות המוס

כשבין שכבה לשכבה מומלץ להקפיא את העוגה כ45 דקות

לאחר השכבה האחרונה מכניסים למקפיא ל4 שעות עד לילה

גנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 150 גרם שמנת מתוקה

להמיס יחד ולשפוך על העוגה הקפואה

לירון באינסטגרם –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *