עוגת רוגלך שוקולד מהממת

אז עוגת השמרים שלי התחפשה לעוגת רוגלך

עוגת שמרים רוגלך – פרווה  מתכון  קונדיטורית לירון מלכה 


עוגת שמרים פרווה בטעם של פעם
מהמתכון יצאו לי 2 עוגות רוגלך קוטר 24

מצרכים:
לפי כוס מידה אוניברסלית (240 מ״ל)

לבצק:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1 וחצי כוס שמן (300 גרם)
3 ביצים L
קורט מלח
2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)

למלית:
2 כוסות סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
2/3 כוס קקאו
חבילה אינסטנט פודינג וניל לערבב הכל יחד
במיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים חוץ מהמלח
ולשים כ 6-7 דקות על מהירות נמוכה
מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות
הבצק יוצא דביק לא להיבהל זה מסתדר אחרי התפחה.
עם ידיים משומנות אוספים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את הנפח.

מחלקים את הבצק ל4 כדורים (2 כדורים לכל תבנית)
ומשטחים כל כדור על משטח עבודה מקומח
למרוח את המלית שכבה דקה ממש (אל תגזימו במילוי כי זה ישתלט על הבצק)
לקפל לחצי ולרדד למלבן דק דק
לחלק למלבנים קטנים ואז למשולשים ולגלגל לרוגלך
להכניס לתבנית ולהתפיח חצי שעה
לאחר התפחה למרוח ביצה ולפזר שומשום
בינתיים להדליק תנור על 170 מעלות
לאחר התפחה אחרונה להכניס לתנור ל35-40 דקות

לאחר שהעוגות מוכנות מקררים אותן מעט
ושופכים בנדיבות מי סוכר חמים (כוס סוכר + כוס מים רותחים) .הצורה בהשראת @orhazan
אצלו גם תוכלו למצוא הדרכה לצורה המושלמת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *