רולדת שמרים כמו של פעם – תמי בר ישי
רולדת שמרים, מתכון של אמא שקיבלה מסבתא….. אין על העוגות של פעם
בקערת המיקסר:
2 כפות שמרים
חצי כוס מים
2 כפות סוכר
לערבב ולתת לזה לנוח חמש דקות
לאחר מכן להוסיף:
קילו קמח
2 סוכר וניל
כוס סוכר (חד פעמי קר)
חצי כוס שמן
200 גרם חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
ו-2 וחצי כוסות מים פושרים
הבצק רך מאוד מאוד מאוד, עד נוזלי, תתחילי עם 2 כוסות מים ואז תוסיפי את החצי אם נראה לך
חצי שעה התפחה
לחלק ל-6
לקמח משטח, לרדד לעלה דקיק
מילוי:
4 כפות קקאו
כוס שמן
4 כפות סוכר
כף פודינג וניל
לערבב למשחה חלקה
אפשר כל ממרח מוכן, נוטלה…
מיד כשמגלגלים, למרוח ביצה סומסום, להכניס לתנור 180 מעלות עד להשחמה