מחמאר של סבתא – פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

מחמאר קרין אטיאס

מחמאר היא פשטידה של תפוחי אדמה מהמטבח של סבתא

הכי טעימה שיש ובמיוחד לימים של תשעה באב וגם מצויינת לחגים.

מצרכים-

4 תפוחי אדמה

גזר

חצי צרור פטרוזיליה

5 ביצים

שקית אבקת אפייה

כורכום

כמון

מלח,

מרק עוף

פלפל שחור

אפשר להוסיף גם אפונה קפואה

 

מרתיחה 4 תפוחי אדמה לאא קטנים וגזר גדול אחד שזה מוכן מוציאה את המים ומועכת כמו פירה הכל יחד.

.מוסיפה חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה . מוסיפה 5 ביצים חצי שקית אבקת אפיה מערבבת הכל יחד

תבלינים: אני שמה לפי העין קצת.

כורכום,כמון,מלח,מרק עוף,פלפל שחור,פלפל לבן מכל זה שמה בערך כפית שטוחה כזה ..

מערבבת הכל.

לוקחת סיר קטן יש כאלה משתמשות סיר גחנון הכי קטן ויש כאלה סיר רגיל .

שמה רבע כוס שמן בכוס חד פעמי מרתיחה חצי דקה על הגז ומוסיפה את כל הבלילה שערבבנו..

בערך 7 דקות על הגז ואז מעבירה לתנור עד שהיא גבוהה ושחומה והנוזלים של השמן מתייבשים…

לוקחת צלחת והופכת את הפשטידה ובתאבון טעימה בטירוף!!

מתכונים לפשטידות 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *