שפטה ברנז'י – קציצות קיפודי עוף ואורז

מתכון לשפתה ברנג'י מהמטבח הפרסי (קציצות קיפוד) – דיאנה רחמני

 

מצרכים :
לקציצות :
כוס אורז בסמטי
350 גרם בשר בקר
300 גרם חזה עוף טחון או הודו טחון
צרור פטרוזיליה ,צרור שמיר , ,עלים של סלרי ,חבילה של תרה פרסי ,צרור כוסברה
בצל גדול מגורד וסחוט
כפית כורכום .מלח,חצי כפית פלפל שחור ,כפית כמון
רבע כוס שמן

לרוטב:
4 כפות שמן
בצל גדול חתוך לקוביות
5 עגבניות חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוס דק
פלפל אדום חתוך לרצועןת
גבעוליסלרי חתוך
קופסת רסק עגבניות קטן
מלח,כפית כורכום .כף פפריקה מתוקה,

כפית כמון טחון,קצת פלפל שחור
4 לימונים פרסי לבן

אופן הכנה :
שוטפים את כל הירק וקוצצים דק
מערבבים את הבשרים עם הבצל מגורד ,אורז השטוף ,

הירק קצוץ ,תבלינים וושמן ומערבבים טוב טוב ושמים במקרר לחצי שעה .
בנתיים מכינים את הרוטב
מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב מוסיפים את הבצל ומטגנים .
מוסיפים את העגביות ,שום ופפריקה ומערבהים יחד 5 דקות .
מוסיפים את רצועות של פלפל אדום ואת הרסק ומתקנים תיבול .
ומוסיפים ליטר מים רותחים ו את הלימונים .
מכינים כדורים קטנים מהעיסה שלנו ומוסיפים לרוטב ומבשלים 40 דקות .
בתאבון 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *