עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת קוקוס ושוקולד – שירן חדד

פרווה

תבנית 26 עגולה

חומרים לבסיס-
4 ביצים, מופרדות
חצי כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
לקרם קוקוס
3 כוסות קוקוס
1 כוס חלב קוקוס
1 כוס סוכר
75 גרם מחמאה
לציפוי:
120 גרם שוקולד מריר
2-3 כפות חלב קוקוס
1 כפית מחמאה
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב.
מערבבים את החלמונים עם אבקת האפייה, ומקפלים לתוך הקצף.

מוסיפים גם את הקקאו (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות,

יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות,

או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, העוגה צונחת זה בסדר.
מכינים קרם קוקוס: שמים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית,

ומערבבים עד שהמחמאה נמסה מצננים מעט .

ומורחים על הבסיס הקר.
מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם המחמאה וחלב הקוקוס ,

עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה במקרר

  • אפשר להכין את העוגה ללא הציפוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *