עוגת שוקולד חמה – בחושה וקלה להכנה

עוגת שוקלד חמה – בחושה פרווה הכל בקערה אחת בלי להפריד בצים וללא מיקסר
עוגת שוקולד חמה – שפרה אזולאי

 

תבנית חד פעמית הכי גדולה / או תבנית של התנור .
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים :
3 כוסות קמח רגיל מנופה
שקית וחצי אבקת אפייה ( 3 כפיות )
כוס אבקת קקאו מנופה
2 וחצי כוסות סוכר (אפשר פחות)
קורט מלח .
לערבב את החומרים היבשים ליצר גומה
להוסיף בתוך הגומה :
4 ביצים L
1 וחצי כוסות שמן
2 כפות תמצית רום ( לא חובה )
2 כוסות מיץ תפוזים
לערבב את הכל במטרפה ידנית ( הבלילה מעט דלילה זה בסדר) .
לשמן תבנית למזוג את הבלילה
לאפות בחום 175 אפיה רגילה מעלות כ30-40 דקות .
קרם פרווה :
אחד וחצי קצפת צמחית ( 375 מ״ל ) .
לחמם היטב במיקרו , להוסיף 300 גרם שוקולד מריר וכפית שמן להברקה .
לערבב עד לקבלת קרם חלק , בגמר האפייה לחורר את העוגה לפרוס לריבועים ,

לשפוך 2/3 מהשוקולד על העוגה , את מה שנותר מהקרם להעביר לכלי מזיגה ,

בזמן הגשת העוגה לחמם ולמזוג על העוגה ….

מי שלא רוצה אפשר מההתחלה לשפוך את כל הקרם על העוגה .
לגירסא חלבית – חלב במקום מיץ , שמנת מתוקה – במקום צמחית .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *