מעדן יווני מלבי בבצק פילו

מלבי בתוך בצק פילו – מזל סידי הכינה

מתכון שולי אורפלי

מרכיבים-

חבילה של בצק םילו

100 גר' חמאה מומסת

המלבי-

ליטר חלב

2 כפות סוכר

7 כפות קורנפלור

לסירופ-

כוס וחצי מים

כוס סוכר

כף מי ורדים

הכנה –

מבשלים את הסירופ עד שנעשה סמיך .

בסיר מניחים את כל מצרכי המלבי ומבשלים עד שנעשה סמיך מורידים ומקררים

מברישים תבנית בחמאה

מניחים דף פילו שמשומן בחמאה וכך אחד על השני

עד שמגיעים ל- 8 שכבות עלים.

מעבירים את מילוי המלבי מעל העלים

ושוב משמנים עלים ומניחים מעל המלבי.

חותכים למנות ואופים 180 מעלות עד שמזהיב חצי שעה בערך.

שופכים את הסירופ מעל המאפה ומגישים עם פיסטוקים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *