עוגיות ריפעת מרוקאיות עם ניחוח אניס

 

 

עוגיות ריפעת מרוקאיות עם ניחוח אניס
מושלמת ליד כוס קפה או תה
איך שמגיע החורף אני מכינה אותן !
העוגיות שמזכירות לי את בית סבתי
אלו העוגיות הכי טעימות בעולם

מתכון- גילת קוזלובסקי חסין

המרכיבים-

1 קג קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה רכה
1 כוס שמן
3 כפות שומשום
3 כפות גרגירי אניס
חצי כפית מי זהר
כפית מלח
1 כוס מיץ תפוזים

עוגיות ריפעת מרוקאיות עם ניחוח אניס איך נכין אותם ? 


נערבב את כל המצרכים אפשר ביד ואפשר במיקסר-  לבצק נעים וגמיש 

ניתן מנוחה קצרה של כרבע שעה.

נחלק בצק ל-4 – כל חלק  נרדד בין שני ניירות אפיה, למלבן בעובי דק דק.

נשים בתבנית אפייה עם הנייר.
לחתוך בעזרת גלגלת פיצה לריבועים  ולחורר בעזרת מזלג או גלגלת.
תנור 170 מעלות עד הזהבה יפה של העוגיות.

עוגיות ריפעת מרוקאיות עם ניחוח אניס

על זרעיי אניס

זרעי אניס מוכרים בשם העברי שומר. הצמח אניס נפוץ ונמצא בשימוש קולינרי ובריאותי מזה אלפי שנים והוא ידוע ומוכר בזכות התועלות הבריאותיות והתזונתיות וטעמו המיוחד.
אניס \ שומר שייך למשפחת הסוככיים. הזרעים יוסיפו טעם מיוחד לתבשילים מאפים וחליטות וניתן להוסיפם אף לכבישת ירקות וחמוצים

תמונה סיגלית טצמן

4 תגובות

  1. מתכון הרייפת נראה טוב.
    אימי היתה עודה אותן טיפה מלוחות לאפריטיף. יש לך המתכון המלוח?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *