לחמניות אצבע שום וגבינה – מוריה גמליאלי
Moria GL
מרכיבים-
-500 ג'ר קמח לבן
-כף שמרים יבשים
-3 כפות סוכר
– כפית וחצי מלח
-כפית שום גבשי
-70 מ"ל שמן
-כוס (240 מ"ל)+ 50 מ"ל מים
למילוי-
-גבינה צהובה מגורדת
למריחה-
-50 ג'ר חמאה מומסת \מחמאה מומסת\מעט שמן (לפרווה)
-חצי כפית שום גבשי
-7 עלי בזיליקום קצוצים
לחמניות אצבע שום וגבינה – איך מכינים ?
ההכנה-
בקערת מיקסר לערבב את כל החומרים יחדיו,
התהליך לוקח מספר דקות בודדות כ-5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
לאחר שנוצר לנו כדור גמיש חלק ויפה ללוש מעט בידיים ומחלקים אותו לשניים,
את החלק השני מכסים במגבת ומתחילים לעבוד עם הבצק.
הבצק נורא גמיש ורך ולא דביק,
אין צורך לקמח\לשמן את שולחן העבודה, הבצק לא נדבק לכן אין צורך.
לאחר שהנחנו בצד את החלק השני של הבצק,
אנחנו מתחילים לחלק למספר חלקים וליצור מכל חלק כדור בגודל של פינג-פונג קטן.
לרדד ולפתוח לעלה, זה בסדר אם הוא דק, הכל טוב. הניחו מעט בקצה גבינה מגורדת,
החלק שלפנינו אנחנו מותחים אותו מעט ומכסים בשכבה את הגבינה ולהתחיל לגלגל עד הסוף.
בסוף אתם תראו שיש לכם למטה פתח קטן, מעט רדדו עם כף היד שלכם לאידוק והניחו בתבנית אפייה משומנת.
לאחר שיצרתם מכל הבצק אצבעות קטנות
הצמידו בנייר נצמד מעל התבנית ובמגבת,
לאחר 20 דקות מרחו ביצה עם שתי כפיות מים לדילול הביצה והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 12 ד'ק.
לאחר שהוצאנו את הלחמניות מרחו מעליהן ישר בסיום את "הרוטב" חמאה, אל תשכחו לכסות שלא יתייבש.
לחמניות אצבע שום וגבינה