חמין מהמטבח הכורדי.
בבית הוריי הכינו ברוטב צהוב
.אני מכינה רוטב אדמדם פיקנטי לפי מה שאוהבת המשפחה
חמין חיטה פיקנטי משגע /אריאלה גולדמן
אפשר לבשל בישול קצר כ – 35 דקות את החיטה והבשר והמשך הבישול ייעשה על הפלטה/ תנור.
כך אני מעדיפה , בישול עד ריכוך וכך החיטה לא סופחת את נוזלי החמין .
מתכון לחמין חיטה מהמטבח הכורדי
מרכיבים-
2 כוסות חיטה משרה לילה לפני.מסוננת
קג' בשר שריר טרי חתוך לקוביות
כף אריסה
כף פלפל צומה
6 שיני שום
עגבניה גדולה
כף גדושה פפריקה
מלח פלפל שחור
כף רסק עגבניות
ביצים
הכנה –
את החיטה מבשלת עד לריכוך קל.
את הבשר גם כן מבשלים במים עם 4 גרגירי פלפל אנגלי שלם ועלה דפנה עד שהוא מתרכך בערך שעה.
בסיר רחב עמוק עם רבע כוס שמן וכפית כורכום מטגנת בצל עד הזהבה.
מוסיפה כף אריסה + כף פלפל צ'ומה ( " עללחם" הם הסוג המובחר ביותר) + 6 שיני שום שלמות + עגבניה גדולה ועסיסית חתוכה לקוביות קטנות ומזהיבה קלות.
-מוסיפה פנימה את הבשר והחיטה שבישלתי מראש + כף גדושה פפריקה,מלח,פלפל שחור גרוס ומטגנת 5 דקות.
–
מוסיפה מים כשלושת רבעי סיר ( מירקם החמין נוזלי סמיך) + כף רסק עגבניות ( אפשרות ) –
מביאה לרתיחה,מנמיכה להבה מבשלת 35 דקות –
מסדרת מעל החמין ביצים קשות .אפשר להכניס ג'חנון קפוא אל שקית קוקי ולסדר מעל –
בערב שבת מעבירה אל הפלטה / או תנור 100 מעלות עד יום למחרת.
אריאלה גולדמן
מתכון לחמין חיטה מהמטבח הכורדי
תגובה אחת
מאמר מעולה! אהבתי את סגנון הכתיבה.
המאמר חידש לי המון.
תודה רבה, שרה לוי, דלתות פולימר.