מתכון לחמין חיטה מהמטבח הכורדי

חמין מהמטבח הכורדי.

בבית הוריי הכינו ברוטב צהוב

.אני מכינה רוטב אדמדם פיקנטי לפי מה שאוהבת המשפחה

חמין חיטה פיקנטי משגע /אריאלה  גולדמן

אפשר לבשל בישול קצר כ – 35 דקות את החיטה והבשר והמשך הבישול ייעשה על הפלטה/ תנור.

כך אני מעדיפה , בישול עד ריכוך וכך החיטה לא סופחת את נוזלי החמין .

מתכון לחמין חיטה מהמטבח הכורדי

מרכיבים-

2 כוסות חיטה משרה לילה לפני.מסוננת

קג' בשר שריר טרי חתוך לקוביות

כף אריסה

כף פלפל צומה

6 שיני שום

עגבניה גדולה

כף גדושה פפריקה

מלח פלפל שחור

כף רסק עגבניות

ביצים

הכנה –

 

את החיטה מבשלת עד לריכוך קל.

את הבשר גם כן מבשלים במים עם 4 גרגירי פלפל אנגלי שלם ועלה דפנה  עד שהוא מתרכך בערך שעה.

בסיר רחב עמוק עם רבע כוס שמן וכפית כורכום מטגנת בצל עד הזהבה.

מוסיפה כף אריסה + כף פלפל צ'ומה ( " עללחם" הם הסוג המובחר ביותר) + 6 שיני שום שלמות + עגבניה גדולה ועסיסית חתוכה לקוביות קטנות ומזהיבה קלות.

-מוסיפה פנימה את הבשר והחיטה שבישלתי מראש + כף גדושה פפריקה,מלח,פלפל שחור גרוס ומטגנת 5 דקות.

מוסיפה מים כשלושת רבעי סיר ( מירקם החמין נוזלי סמיך) + כף רסק עגבניות ( אפשרות ) –

מביאה לרתיחה,מנמיכה להבה מבשלת 35 דקות –

מסדרת מעל החמין ביצים קשות .אפשר להכניס ג'חנון קפוא אל שקית קוקי ולסדר מעל –

בערב שבת מעבירה אל הפלטה / או תנור 100 מעלות עד יום למחרת.

אריאלה גולדמן

מתכון לחמין חיטה מהמטבח הכורדי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *