מתכון ללחמניות באן מאודות עם בשר בסגנון אסיאתי

 

מתכון ללחמניות באן עם בשר בסגנון אסיאתי / מיכל שווץ

 

ללחמניות: (18 לחמניות)
טיפ קטן לפני שמתחילים:

אל תאדו יותר מ-5-4 לחמניות בבת אחת – הן תופחות ועלולות להידבק זו לזו.

לפני שאתם מתחילים הצטיידו בסלסילות אידוי מבמבוק.

אם אין, גם קוסקוסיר או כל סיר אידוי שיש לכם בבית יעשה את העבודה.

מרכיבים לבצק  –

500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
1 כף אבקת אפייה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כף שמרים יבשים
280 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) מים
1 כף שמן
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים וו לישה כ-10 דקות לבצק חלק.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה
צובטים מהבצק פיסה בגודל כדור פינג-פונג (שקלתי כל כדור ל50 גרם) ומגלגלים אותה לכדור

תוך כדי משיכת הקצוות כלפי מטה והידוקם בתחתית.

בצורה זו פני הבצק יהיו חלקים ומתוחים (אל דאגה – הגבשושיות שייווצרו בתחתית הכדור במהלך העיצוב ייעלמו באידוי).

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
ניתן גם לרדד כל כדור לאורך ולקפל לחצי ולאדות בצורה כזאת.
מניחים את הכדורים על נייר אפייה מקומח קלות

עם החלק הצבוט כלפי מטה ובמרווחים של 5 ס”מ לפחות.

מתפיחים מכוסה (כדי שלא יווצר קרום שיהרוס לנו את ההתפחה) כ-30 דקות להכפלת הנפח.

בנתיים, מרתיחים מים בסיר גדול.
כשהמים רתחו כמו שצריך, מניחים את הלחמניות עם נייר האפיה על סיר האידוי ומקפידים שלא ייגעו בשוליים או זו בזו.
מאדים 15-13 דקות ומצננים. (לא לכסות אחרי האידוי, שלא ירטבו הלחמניות.

תמונה – רותי אנג'ל

לבשר המפורק בסגנון אסיאתי:

1/2 ק"ג נתח אונטריב (מס' 2)/אפשר גם שפונדרה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 גזר, חתוך לרבעים
1 בצל, חתוך לרבעים
4 פלפל שאטה, יבש שלם
4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, טרי
1 כף מירין
2 כפות רוטב סויה

ממליחים ומפלפלים את הבשר בנדיבות. משמנים מחבת כבדה ומלהיטים אותה היטב.

צורבים את הנתח כ-3 דקות מכל צד עד שצבעו מתכהה.
מעבירים את הנתח לסיר שמתאים לגודלו ומוסיפים גזר, בצל, פלפל שאטה, ג’ינג’ר, מירין וסויה.

יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3-4 שעות עד שהבשר רך מאוד.

באמצע הבישול הופכים את הנתח. בודקים מדי פעם שהנתח מכוסה עד מחצית גובהו בנוזלים ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.

לאחר הבישול מצננים.
מניחים את הבשר על קרש חיתוך וחותכים לחתיכות של 2 ס”מ אנכית לסיבים.

מפוררים את הבשר עם הידיים. הבשר יישמר בכלי סגור במקרר 3 ימים.

להגשת המנה:
לחמם מחבת שתכיל את כמות הבשר,

להקפיץ מעט את הבשר עם מלח לפי הטעם, פלפל, 3 כפות טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, כף דבש, כפית שאטה גרוס,

לערבב היטב ובזהירות, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. אני אוהבת מתוק חריף ובועט.

למלא את לחמניית הבאן שהכנו, לשים מהבשר בנדיבות,

להוסיף עלי כוסברה / חסה/ מלפפון חמוץ, כמה פרוסות פלפל חריף אדום או ירוק וקצת גרידת לימון שמוסיף המון!
בתיאבון!

הצעות הגשה:
ניתן להגיש את לחמניית הבאן גם עם מילוי של חתיכות דג בציפוי טמפורה קריספי, איולי חרדל עם חסה ומלפפון חמוץ.
עם שקשוקה
עם חתיכות עוף או פרגית או אפילו שניצל ועגבניה וחסה וכל תוספת שאתם אוהבים!!!
בהצלחה!

תמונה באדיבות נוע כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *