קציצות פראסה של פסח – אורלי חסידי אליהו
אצלנו בעדה(ספרד) לא טוחנים את הפראסה אלה קוצצים בצורה גסה,
כמו לסלט אבל ממש גדול את החלק הלבן בירק וגם את הירוק בהיר אבל בלי העלים
מרכיבים –
כ- 4 קג של פראסה
חצי ק"ג בשר טחון- אפשר להכין צמחוני ללא הבשר
6 ביצים
2 כוסות קמח מצה
פלפל שחור מלח,
אפשר כמון
ההכנה –
.שוטפים את הפראסה ומרתיחים כחצי שעה.
מעבירים למסננת עד שכל המיים יירדו
מעבירים לקערה ומוסיפים חצי קג בשר טחון, ביצים , קמח מצה,תבלינים לפי הטעם.
מערבבים הכל טוב טוב ויוצרים קציצות.
יוצא טעים בטירוף.
פסח שמח
קציצות פראסה – לביבות כרישה
מתכונים ל חנוכה