איך להכין דג מרוקאי חריף

דור מתוק

דג מרוקאי
הכי טעים בעולם!!!

מתכון לדג מרוקאי: מאת – דור מתוק
זמן הכנה: כשעה
הכנה מוקדמת :

קילו דג
1. אם משתמשים בדג קפוא – משרים את הדג בלימון ומלח גם כ-20 דקות על מנת לנטרל ריחות וטעמים שאינם רצויים.
לאחר ההשרייה שוטפים היטב את הדג. דג טרי אין צורך – מומלץ סלמון,אמנון,דניס,מוסר
2. מגרדים את העגבניות והשום (כל אחד בנפרד, את השום מומלץ לגרד גס).
3. קוצצים כוסברה.
4. חותכים 2 גמבות לפרוסות.
5. חותכים לימון לפרוסות דקות מאוד (אני מאוד אוהבת את הלימון עם הקליפה בבישול, כמובן לאחר ששטפתי אותה היטב. ניתן להשתמש בלימון גם ללא הקליפה).

מרכיבים-
2 או יותר כפות שמן
8 פרוסות דג סלמון (ניתן להחליף את הדג בהתאם למה שאתם אוהבים)
2 עגבניות מגורדות
כ-6 שיני שום (ניתן להוסיף יותר אם אוהבים)
2 גמבות אדומות
קופסת שימורים חומוס
לימון עם קליפה דקה (חשוב שהקליפה תהיה דקה)
פפריקה חריפה ומתוקה
מלח
פלפל שחור

מעט כמון

פלפל צ'ילי חריף לפי טעם
חצי צרור כוסברה (אפשר גם יותר אם אוהבים)

ההכנה-
1. שמים שמן בסיר ומחממים מעט
2. מוסיפים לסיר את השום המגורד, מערבבים כל הזמן עד השחמה קלה של השום.

3. מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות והגמבה עד שהגמבה מתרככת (מקפידים לערבב כל הזמן).
4. מוסיפים לסיר את החומוס ,פלפל חריף ופרוסות הלימון ומתבלים בכף אחת גדושה של פפריקה

(ניתן להשתמש בפפריקה מתוקה/חריפה או אפילו חצי חצי),

חצי כף מלח ופלפל שחור ומוסיפים חצי כוס מים. מביאים את התערובת לרתיחה.

בשלב הזה ולאחר הרתיחה מומלץ לטעום את התערובת ולתקן טעמים.
5. לאחר שהרוטב רתח מסדרים בסיר את פרוסות הדג ובעזרת כף לוקחים רוטב ושמים על פרוסות הדג ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
6. לקראת סוף הבישול מפזרים מעל הדגים את הכוסברה

דור מתוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *