קובה כשר לפסח .מאת – אתי יצחק בסלו
מרכיבים-
למלית –
קילו בשר טחון.
4-5 בצלים גדולים .
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף בהרט (לא חייב)
לבצק של הקובה –
שקית קמח מצה .
3 כוסות מים
3 תפו"א מבושלים ומרוסקים .
2 כפות פפריקה אדומה.
כף כמון .
כפית מלח
.ההכנה-
הכנת המלית –
לטגן בשמן את הבצלים להוסיף בשר ותבלינים עד לקבלת מילוי שחום ללא נוזלים .
הכנת הבצק – לשים בקערה את הקמח להוסיף כ 3 כוסות מים וללוש עד לקבלת בצק רך ולא דביק (מרקם של פלסטלינה),להוסיף תבלינים.
לקרוץ את הבצק לעיגולים של גודל ביצה קטנה ,
למלא את הבצק במילוי הבשר ולעצב אותם יפה לצורת ביצה .
לטגן בשמן עמוק ,
רצוי לא למלא את המחבת בקובה אלא לטגן כ 4-5 כל פעם על מנת שלא ייתפרקו בטיגון .
בתיאבון וחג שמח
6 תגובות
נראה מצויין ,תודה
היכן ומתי מוסיפים את תפוחי האדמה המרוסקים לא מופיע בבצק
אוהבת את המתכונים
הסודות של אמא מתכונים נהדרים
ניראה אסתטי טעים, ובטח שאעשה את זה בימי הפסח❤
תודה רבה על המתכון. 100% אני אכין אותו.
וכמובן… חג שמח !!