עוגת גבינה קלאסית – איך להכין עוגה מושלמת כזו שלא תצנח

כרמלה כרמלה
עוגת גבינה- גבוהה משגעת מאת כרמלה כרמלה האלופה
לשמן סיר ג'חנון 22
לשמן דפנות התבנית
לגזור עיגול נייר אפיה ולהניחו בתחתית הסיר.
לחמם תנור 250 מעלות
להניח על מסילה ראשונה מלמטה תבנית עם מים חמים.
המרכיבים-
תערובת גבינות:
קילו גבינה 9% מסוננת מנוזלים
2 שמנת חמוצה
7 ביצים מופרדות
גרידת לימון
כוס ורבע סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור

עוגת גבינה קלאסית – איך להכין עוגה מושלמת כזו שלא תצנח

ההכנה –
להקציף 7 חלבונים עם כוס סוכר.(מי שאוהבת מתוק אפשר כוס וחצי)
להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה , לקצף יציב (לא נוקשה).
לטרוף את כל המרכיבים האחרים עם הגבינות עד לקבלת בלילה חלקה.
להכניס לקערת הגבינות 1/3 מהקצף ולערבב עם מטרפה לבלילה חלקה,
שוב להוסיף עוד שליש קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את השליש האחרון ולקפל בתנועות עטיפה.
לשפוך את התערובת לתוך התבנית.
לדפוק / להטיח את התבנית על השייש ליישור העוגה.
להניח את הסיר בתוך המים.
לאפות 10 דקות ב250 מעלות
לאחר מכן לאפות ב 150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.
לכבות תנור ולהשהות את העוגה בתנור שעה וחצי
כל אחת והתנור שלה
להוציא את העוגה עד להתקררות מוחלטת, לאחר מכן להפוך על מגש.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *