מתכון לפוקצ'ה

יוסי עמרם
מתכון לפוקצ'ה
מרכיבים-
500-גרם קמח לחם/לבן
10 גרם מלח כף
2 כפות סוכר
10 גרם שמרים טריים/כפית יבשים
400 מ"ל מים פושרים
שמן זית בנדיבות
3 כפות שמן זית

מתכון לפוקצ'ה

ההכנה-
מנפים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח.
מוסיפים את המלח והסוכר , מוסיפים את השמרים ומתחילים בלישה.
מוסיפים תוך כדי הלישה את המים בזרם דק וממשיכים בלישה לפחות 8 דקות.
משמנים את הבצק למעלה ומכסים את הקערה בניילון נצמד .
מתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
משמנים תבנית בשמן זית . מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2-3 חלקים שווים.
יוצרים מכל חלק פוקצ’ה ארוכה  .
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
ניתן לשים על הפוקצ'ה ירקות צלויים – בצל, עגבניות,חצילים,פלפלים,קישואים ,בזיליקום, ענפים של אורגנו ועוד
מתפיחים עוד חצי שעה.
מטפטפים מעט שמן זית
מכניסים לתנור  ואופים כ – רבע שעה עד שהפוקצ’ות מקבלות צבע זהוב
מגישים עם קוביות גבינה בולגרית ,פרמזן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *