עוגת שיש- מתכון מקורי של קרין גורן
הכינה ושיתפה הודיה אוזן
מרכיבים-
לעוגה-
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מים
שתי כוסות וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
לתערובת השוקולד-
100 גרם שוקולד מריר מומס עם כף שמן
ההכנה-
מחממים תנור ל170 מעלות .
במיקסר מקציפים ביצים, סוכר , סוכר וניל, במהירות גבוהה, 10 דקות,
לתערובת בהירה .
מנמיכים את מהירות המיקסר , ומוסיפים את השמן , תוך כדי הקצפה.
מוסיפים גם מיץ תפוזים ומים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט עד לקבלת לתערובת חלקה.
משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
מערבבים שוקולד מומס ושמן.
מוסיפים לרבע מהתערובת שנשארה ,
ומערבבים עד לתערובת אחידה.
מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית.
עם סכין מערבבים קלות ליצירת שיש.
אופים 45-40 דקות