עוגיות אוזני פיל

אתי שחר
עוגיות אוזני פיל מבצק עלים – הכי קל פשוט וטעים – מאת אתי שחר 
המרכיבים-
בצק עלים קפוא במשקל 1 ק"ג
להפשיר לילה במקרר
50 גרם חמאה
כוס סוכר

עוגיות אוזני פיל

ההכנה-
לחלק את הבצק לשניים, להמיס במיקרו 50 גר' חמאה,
לפתוח חלק אחד של הבצק על משטח עבודה, (ללא קמח),
לפזר 1/2 כוס סוכר, להדק קלות עם המערוך,
לטפטף חמאה מומסת על הסוכר, ולפזר חצי כוס סוכר נוספת, להדק קלות עם המערוך,
לסמן בשני צידי הרוחב קו אמצע ,
להתחיל לגלגל את הבצק מלמעלה לאמצע, עד הסימון
ולגלגל מלמטה לאמצע, עד הסימון,
לרפד שתי תבניות תנור שטוחות עם נייר אפיה,
לחמם תנור ל- 180 מעלות,
לחתוך את הבצק לחתיכות ברוחב כמעט ס"מ, ולהניח בתבנית.
לחזור על כל השלבים עם הבצק הנותר.
לאפות חום עליון תחתון (שני פסים) באמצע התנור עד הזהבה.
*אם אופים שתי תבניות בו זמנית, על טורבו שמים תבנית שלב שני מלמטה, ותבנית שנייה בשלב שני מלמעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *