קציצות עוף ללא טיגון בשמן !
עם ציפוי פריך טעימות מטריפות ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול – הכין גיא הבשלן
המרכיבים-
קילו פרגיות או פילה או חזה עוף טחון
בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום
2 ביצים
גזר מגורד או קישוא
מעט פטרוזיליה /שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה
כף חרדל
כף מיונז
2 כפות שמן זית
4 כפות פירורי לחם
צלחת עם פירורי לחם
קציצות עוף שניצל אפויות מטורפות
ההכנה –
אני מערבב את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה .
ממליץ לשים במקרר לרבע שעה.
אני משמן את נייר האפייה בתבנית של התנור בשמן זית.
מעגל קציצות לצורת כדור וטובל בפירורי לחם לכיסוי .
ואז אני מניח על הנייר המשומן בתבנית של התנור .
מטפטף מעל כל קציצה מעט שמן זית
את התנור חיממתי לפני לטמפרטורה 190 מעלות
נותן בערך אפייה של 20-30 דקות.
אני הופך את הקציצות במהלך האפייה.