מתכון לקציצות עם אפונה וכרפס

אילנית בניזרי

מתכון לסיר מהמם וטעים חגיגי במיוחד לראש השנה

מאת אילנית בניזרי האלופה

המתכונים של אילנית בניזרי ופתרונות למטבח

המרכיבים-

לתערובת הקציצות-

כ- קילו בשר טחון

2 בצלים מגורד

חופן פטרוזיליה+כוסברה

כפית ראס אל חנות/בהרט

כפית פפריקה

3-4 כפות פרורי לחם

1/4 כוס סודה (שתייה מוגזת)

מלח,

פלפל שחור

לבישול הרוטב בסיר –

בצל קצוץ

כפית כורכום

שקית אפונה ירוקה קפואה

פלפל שחור

5 גבעולי כרפס /סלרי עלים פרוסים עם העלים

כף אבקת מרק

מתכון לקציצות עם אפונה וכרפס

ההכנה-

לערבב את תערובת הבשר ולשים במקרר רבע שעה.

להכין בסיר את הרוטב-

לטגן ברבע כוס שמן  בצל לרצועות עד להשחמה,

להוסיף את הכורכום, אפונה  שטופה ,

גבעולי כרפס / סלרי חתוכים גס כולל עלים

כוס ועד 2 מים רותחים .

כף אבקת מרק עוף ,להביא לרתיחה

לכדרר קציצות ולהניח ברוטב שבסיר .

מידי פעם לנענע את הסיר ולהרטיב הקציצות עם כף ברוטב

להנמיך את ה הבה ולבשל 40 דקות .

לסיום

נעטר בכוסברה נבשל ללא מכסה לעוד 15 דקות מידי פעם להרטיב את הקציצות

מתכון מאת אילנית בניזרי.

 

מתכון לקציצות עם אפונה וכרפס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *