מתכון לסיר מהמם וטעים חגיגי במיוחד לראש השנה
מאת אילנית בניזרי האלופה
המתכונים של אילנית בניזרי ופתרונות למטבח
המרכיבים-
לתערובת הקציצות-
כ- קילו בשר טחון
2 בצלים מגורד
חופן פטרוזיליה+כוסברה
כפית ראס אל חנות/בהרט
כפית פפריקה
3-4 כפות פרורי לחם
1/4 כוס סודה (שתייה מוגזת)
מלח,
פלפל שחור
לבישול הרוטב בסיר –
בצל קצוץ
כפית כורכום
שקית אפונה ירוקה קפואה
פלפל שחור
5 גבעולי כרפס /סלרי עלים פרוסים עם העלים
כף אבקת מרק
מתכון לקציצות עם אפונה וכרפס
ההכנה-
לערבב את תערובת הבשר ולשים במקרר רבע שעה.
להכין בסיר את הרוטב-
לטגן ברבע כוס שמן בצל לרצועות עד להשחמה,
להוסיף את הכורכום, אפונה שטופה ,
גבעולי כרפס / סלרי חתוכים גס כולל עלים
כוס ועד 2 מים רותחים .
כף אבקת מרק עוף ,להביא לרתיחה
לכדרר קציצות ולהניח ברוטב שבסיר .
מידי פעם לנענע את הסיר ולהרטיב הקציצות עם כף ברוטב
להנמיך את ה הבה ולבשל 40 דקות .
לסיום
נעטר בכוסברה נבשל ללא מכסה לעוד 15 דקות מידי פעם להרטיב את הקציצות
מתכון מאת אילנית בניזרי.