תבנית מטריפה של עוף עם תפוחי אדמה בתנור
עוף ותפוחי אדמה- מאת אילנית כרבי
המרכיבים-
4 או יותר חלקי עוף כרעיים שוקיים
8 תפוחי אדמה
2 בצלים
כף סילאן
כפית כורכום
כף אבקת מרק עוף
מלח,
פלפל שחור
כוסברה יבשה מעט
עוף עם תפוחי אדמה בתנור
ההכנה –
ננקה, נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים .
נחתוך כשמונה תפוחי אדמה לחצי מהאורך ונרתיח במים כעשרים דקות ונסנן.
בסיר רחב נטגן 2 בצלים , אחד חתוך קטן והשני לחצי .
כשזה זהוב נוסיף כף סילאן וכורכום .
נמניך את האש , נסגור את הסיר ונאדה את הבצל .
לאחר שהבצל הפריש נוזלים. נוסיף את התפוחי אדמה.
נערבב נטגן מס' דקות ונוסיף את העופות .
נוסיף ככוס מים רותחים עם כף מרק עוף . נפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס ,
כוסברה יבשה ונבשל על אש נמוכה עד שההתפוח אדמה והעופות רכים .
נכניס לכרבע שעה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה עד לקבלת גון שזוף
והרי לנו ארוחה מושלמת