בקלאווה מהממת וחגיגית מתכון מאת ליזט יחיאל
המרכיבים-
חבילת בצק פילו מצונן
400 גרם אגוזים טחונים- אפשר פיסטוקים ,שקדים או תערובת
4 כפות סוכר
כף קינמון
מזולה או חמאה מומסת או ספרי שמן
בקלאווה פילו חגיגית
ההכנה –
לערבב אגוזי מלך להוסיף 4 כפות סוכר כף שטוחה קינמון
להניח בתבנית עלה לשמן ככה 3 עלים.
לפזר חצי מתערובת האגוזים ולכסות עם עוד 3 עלים לשמן כל עלה להוסיף את שארית האגוזים
לכסות עם העלים שנשאר לשמן כל עלה
את העלה האחרון לשמן אחרי שחותכים.
לאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב
סירופ-
כוס וחצי סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון
כמה טיפות מי ורדים
להכין את הסירופ לפני הבקלוואה
לשפוך את הסירופ הקר על הבקלוואה החמה.