בקלאווה פילו חגיגית

ליזט יחיאל
בקלאווה מהממת וחגיגית מתכון מאת ליזט יחיאל
המרכיבים-
חבילת בצק פילו מצונן
400 גרם אגוזים טחונים- אפשר פיסטוקים ,שקדים או תערובת
4 כפות סוכר
כף קינמון
מזולה או חמאה מומסת או ספרי שמן

בקלאווה פילו חגיגית

ההכנה –
לערבב אגוזי מלך להוסיף 4 כפות סוכר כף שטוחה קינמון
להניח בתבנית עלה לשמן ככה 3 עלים.
לפזר חצי מתערובת האגוזים ולכסות עם עוד 3 עלים לשמן כל עלה להוסיף את שארית האגוזים
לכסות עם העלים שנשאר לשמן כל עלה
את העלה האחרון לשמן אחרי שחותכים.
לאפות בחום 180 מעלות עד שמזהיב
סירופ-
כוס וחצי סוכר
כוס מים
כף מיץ לימון
כמה טיפות מי ורדים
להכין את הסירופ לפני הבקלוואה
לשפוך את הסירופ הקר על הבקלוואה החמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *